Vauvoille ja lapsille sopivia lahjaideoita

Kun tuntemamme pariskunta on juuri saanut iloita perheenlisäyksestä, meidän tulee hankkia lahjavauvalle, mikä saattaa ensikertalaisesta tuntua varsin hankalalta! Mitä lahjan ostajan tulisi ostaa valikoimasta erilaisia esineitä, joista vastasyntynyt ei välttämättä osaa itse nauttia – valittavana kun on vaikka mitä vauvanvaatteista leluihin, joiden käyttötarkoitusta on joskus vaikea ymmärtää?

Miten ostaa vauvalle lahja, joka erottuu setien, tätien, isovanhempien ja ystävien jo ostamista lahjoista? Vauvalahjan valitseminen on aivan oma lukunsa siinä haastavassa tehtävässä, johon lasten lahjoja valitseva ja ostava ystävä joutuu: lasten lahjat saavat ostajan poikkeuksetta kriisiin, oli lahjan saaja minkä ikäinen tahansa!

Lahjaidean keksiminen lapsille on aikuiselle vaativa ja merkittävä tehtävä, koska lahjaksi halutaan valita juuri oikeanlainen esine. Puhumattakaan siitä, että tytöille ja pojille valittavissa lahjoissa on suuria eroja.

Blaze-poni

Radio Flyerin ihastuttava interaktiivinen Blaze-poni tekee pienet lehmipojat ja -tytöt onnellisiksi: realistinen lelu takaa riemukkaat leikkihetket!

Lue lisää

vauva lahja

"Stereogrammimme tuo taianomaisesti mieleen lukemattomia vahvoja tunteita." (Valentia)

 

Vauvan lelujen maailma on varsinainen labyrintti, ja pienimpien mieltymykset ovat usein ristiriidassa vanhempien odotusten kanssa. Hätäisesti mietityt ja tavanomaiset lahjaideat lapsille voivat kätkeä taakseen epämieluisia yllätyksiä, koska tavallinen jalkapallo voi saada äidin hermot kiristymään ja muuttaa isän urheilusuunnitelmat kokonaan!

Mikä joululahja voisi olla sopiva tyttölapselle? Mitä lapsi ja hänen vanhempansa osaisivat arvostaa? Kaikkein tavanomaisimmat lahjat lapsille liittyvät usein muotiin, nukkeihin tai pinnalla oleviin tuotemerkkeihin: jotkut vanhemmat eivät välttämättä ole tyytyväisiä nähdessään lahjan, joka on kuin vastaus lapsen viimeisimpään oikkuun.

Ehkäpä lapselle mieluinen lahja voisi olla jokin satuihin liittyvä esine? Toisaalta tyttölapselle ostettu lahja voidaan valita aikuisten maailmasta: se voi olla jokin esine, joka saa lapsen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja "aikuiseksi".

 

Todennäköisesti ainut oikea vastaus näihin kysymyksiin on, että jokainen mieluinen lahja kiehtoo kodin pikkuprinsessaa onnistuen vetoamaan lapsen mielikuvitukseen. Kun etsitään lahjoja lapsille, ideoita löytyy kyllä useitakin.

Usein kyse on silti kalliista esineistä, jotka ovat liikaa, jos halutaan ostaa jotain pientä eikä päivänsankarin makua tunneta. Niinpä lahja voi joko miellyttää suuresti tai jäädä täysin huomiotta sen jälkeen, kun se on kerran avattu.

Voisiko hyvä lastenlahjaidea ollakin jotain taianomaista ja mysteeristä? Tai jotain niin ainutlaatuista, että kukaan lapsen ystävistä ei helposti omista mitään samanlaista?

Tämä on toki mahdollista, mutta lahjan täytyy myös ihastuttaa ja kiehtoa lahjan saajaa – ei ainoastaan ensimmäisen kerran, kun lahja nähdään, mutta myös jatkossa!

Oikeanlainen lahjaidea pojalle taas saa lapsen tuntemaan itsensä pieneksi supersankariksi... Oikean lahjan löytäminen saattaakin äkikseltään vaikuttaa helpolta ja nopealta tehtävältä, vaikka todellisuudessa lahjan etsinnästä voi muodostua varsinainen seikkailu!

Kiva kettutyyny

Kiva kettutyyny