Ideoita rippilahjoiksi ja omaperäisiä lahjoja rippijuhlaan

Sukulaislapsille, ystävien ja työtoverien jälkikasvulle koittaa tietyssä vaiheessa rippikoulun aika. Monta kertaa rippijuhlaan osallistuvien ihmisten mielessä on vain yksi huolenaihe: “Mitä ostaa pojalle tai tytölle rippilahjaksi”?

Sopivan rippilahjan ostaminen on yleensä varsin pulmallista. Mitä pojalle tai tytölle voi hankkia lahjaksi rippijuhliin, jos huomioon ei oteta tavallisia koruja tai tavanomaista, persoonatonta krääsää?

Sormukset, ketjut, medaljongit, rannekorut, rintaneulat: nämä vaihtoehdot tulevat ehkä ensimmäisenä mieleen, koska rippilahjaideat tuppaavat olemaan aina samanlaisia. Jos ripille pääsijä on tyttö, olet vaarassa valita esineen, jonka hän saa lahjaksi myös joltakulta muulta (eikä lahja ole välttämättä edes mieluinen).

Melissa & Doug Suspend –tasapainopeli

Melissa & Doug Suspend –tasapainopeli, hauskoja hetkiä lapsille, nuorille ja koko perheelle tämän nokkeluutta ja näppäryyttä vaativan pelin parissa.

Lue lisää

rippilahja pojalle

"Pienet kuvat kätkevät sisäänsä suuren tunteen. Tämä taulu on omistettu poikaystävälleni, joka on antanut ja antaa minulle paljon." (Claudia)

 

Jos ripille pääsee poika, rippilahjan löytäminen on vieläkin vaikeampaa: lahjan saaja voi pitää lahjaideaa varsin tavanomaisena, eikä rippi-iässä oleva poika edes osaa arvostaa tiettyjä esineitä!

Parhaat rippilahjat miellyttävät myös vanhempia ja ovat konfirmaatioon osallistujan mielestä ainutlaatuisia ja yllättäviä – aivan kuten tämä ainutkertainen päivä itse. Olisi hienoa, jos tytölle tai pojalle hankitusta rippilahjasta olisi iloa lahjan saajalle myös tämän jokapäiväisessä elämässä: tämä olisi sopusoinnissa itse tilaisuuden kanssa ja heijastaisi sitä, kuinka ripille pääsijä voi loppuelämänsä ajan muistaa konfirmaatiossa koetun kristillisen jakamisen ja yhteisöllisyyden tunteen.

Ei ole helppo löytää ainutlaatuisia ja edellä mainitut vaatimukset täyttäviä rippilahjoja. Silti täydellinen rippilahja on juuri edellä kuvatun kaltainen! Rippijuhliin hankittavan lahjan tulee lisäksi miellyttää lahja saajaa ilman, että juhlavieras joutuu tyhjentämään kukkaronsa sitä varten.

 

Rippilahjaideaa tulee miettiä myös tästä näkökulmasta. Perinteisen lahjan valitseminen voi useinkin olla hankalaa, jos käytettävissä ei ole määrättömästi rahaa. Lahja ei voi myöskään olla hyödytön rihkama, jolla ei ole mitään tunnearvoa ja jota lahjan saaja ei voi käyttää.

Korun valinta voi tarkoittaa, että lahja onkin persoonaton, kylmä esine, johon lahjan saaja ei luo minkäänlaista tunnesidettä. Tämäntyyppisen rippilahjan kohtaloksi sitä paitsi koituu usein unohdus: sitä ei käytetä ellei vasta monen vuoden kuluttua, ja siinä vaiheessa lahjan valitsijan maku ei todennäköisesti enää vastaa lahjan käyttäjän mieltymyksiä!

Vaarana on siis huonon vaikutelman tekeminen – rippilahja voi lopulta päätyä kierrätykseen, mikä tekee turhaksi esineen etsimiseen ja ostamiseen kuluneen ajan ja vaivan. Mieluisin ja omaperäisin rippilahjaidea onkin esine, jota voi käyttää heti ja joka on sopiva kompromissi kulujen, hyödyllisyyden ja pojan tai tytön makujen välillä!

OWI-robottikäsivarsi

OWI-robottikäsivarsi